fredag 23 september 2011

Sverige hedersgäst på barnboksmässan i Bologna 2013!

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är ett av de allra största och tyngsta priserna inom barn och ungdomslitteraturen i världen och tillkännagivandet av vinnaren sker varje år på den stora barnboksmässan i Bologna varje år. Kanske har detta faktum bidragit till dagens glädjande besked att Sverige blir hedersgäst på mässan 2013.

– Vi har fått en unik möjlighet att visa upp svensk barn- och ungdomslitteratur i ett internationellt sammanhang. Barns och ungas rätt till kultur är centralt i svensk kulturpolitik, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Hela artikeln finner du här : http://www.kulturradet.se/pressmeddelanden/Sverige-hedersgast-pa-barnbokmassan-i-Bologna-/

Tanken att Gittan, Alfons och Mamma Mu kan nå nya läsare världen runt är mycket rolig då svensk barnlitteratur står sig väldigt bra internationellt. Läs gärna min artikel på Svenska Institutets delwebb från i våras som handlar just om detta.

www.si.se/Svenska-spraket/Svenska/Svenska-spraket/Artikelserie/Litteratur/Litteratur/I-svenska-barnbocker-far-alla-vara-med-och-leka/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar